Shotteja kiitos

Muodissa ja musiikissa on jo pitkään nähty vaikutteita 1990-luvusta ja sama trendi näyttää jatkuvan edelleen. Katukuvassa on näkynyt housupukuja, harsomaisia kankaita, asennebuutseja ja kalastajanhattuja. Asusteiden lisäksi myös kampauksissa on voinut huomata selvää 90-luvun vaikutusta ja yhä useamman julkkiksen nuttura- ja poninhäntäkampauksen ovat täydentäneen etuhiussuikaleet, jotka on kammattu kehystämään kasvoja.

Trendikäs 90-luku on tehnyt paluuta myös ravintola-alalle. Muistatko vielä 1990 -luvulla Suomeen rantautuneen shottikulttuurin? Salmarin ja Hot Shotin, joista jälkimmäisestä tuli myös suosittu after ski -juoma. Shottien suosio on taas kasvanut ja erityisesti suosiota povataan miedoille fantasiakaramellishoteille. Näiden rinnalla pintansa pitävät myös perinteiset kestosuosikit kuten minttu-, fisu- ja mustikkashotit. Shotit nautitaan yleensä kerralla tai muutamalla hörpyllä 4cl kokoisista laseista ja mielellään mahdollisimman kylmänä. Tyypillisesti shotti sisältää vain yhtä alkoholia, mutta shotteja voidaan tehdä myös kerrostamalla tai lisäämällä niihin esimerkiksi kermaa.

Lignell & Piispasen tuotteista fantasiakaramellishotteja edustavat mm. Toffee, Hotti Shotti sekä Saltkis Suolakaramelli Shotti. Näistä kaikki sopivat nautittavaksi sellaisenaan, mutta kokeile myös näitä yhdistelmiä:

Toca

2 cl Crafted Cold Brew kahvilikööriä
2 cl Toffee likööriä

Blueberry Shot

3 cl Lumoava glögiä
kerma float

Hot Orange

3 cl Pople Orange-Mango likööriä
1 cl Hotti Shotti likööriä

Kippis!