Olemme perhe­yritys

kuudennessa sukupolvessa

170 vuoden käsi­työ­taidolla

Lignell & Piispanen on vuonna 1852 perustettu alkoholitalo ja Suomen toiseksi vanhin saman suvun omistuksessa oleva perheyritys. Valmistamme Kuopiossa juomia ”metsästä lasiin” -filosofiaa kunnioittaen. Pitkä historiamme on opettanut keskittymään olennaiseen –ainutlaatuisiin makuihin, joissa voi maistaa alkuperän.

Metsästä lasiin

Pohjolan luonto ja sen marjat ja yrtit sekä peltojen viljat ovat meille uskomaton lahja ja inspiraation lähde. Täältä lähialueiden metsistä ja pelloilta ovat peräisin käyttämämme raaka-aineet, joista jalostamme makuelämyksiä tuotteidemme ystäville. Pyrimme jokainen päivä yhä parempaan lopputulokseen; makuihin, joissa maistuvat pohjolan ainutlaatuiset neljä vuodenaikaa.

Ainut­laatuisia maku­elämyksiä

Lähes 170 vuotta pitkä historiamme on hionut paljon pois turhaa ja opettanut keskittymään olennaiseen – peittämättömiin makuihin. Tätä samaa ajatusta toteutamme myös maahantuomissamme alkoholeissa.

Aitous ja ainutlaatuisuus ovat vastuullisen tuotantotavan ja laadukkaan maun lisäksi niiden keskeisiä valintakriteereitä.

Kunin­kaallisesta tislaamosta perhe­yritykseksi

Vuonna 1852 Ranskassa presidentti Louis-Napoleon Bonaparte julisti uuden perustuslain, Englannissa juuri valmistunut Westminsterin palatsi avasi ovensa ja Venäjällä Leo Tolstoi julkaisi ensimmäisen novellinsa. Meille erityisen tärkeäksi vuoden 1852 tekee Gustav Raninin päätös perustaa perheyrityksemme Kuopioon ja ostaa Ruotsin kuninkaan Gustav III:n vanha kruununtislaamo. Gustav Ranin käynnisti myös tuolloin laadukkaiden viskien ja konjakkien maahantuonnin. Vanhimmat edelleen myynnissä olevat tuotteemme ovat Savon Wiinaa vuodelta 1869, Hienoa Cognac vuodelta 1872 ja Mesimarjalikööri vuodelta 1882.

Käsi­työ­taitoa vuodesta 1852

Meille sukupolvien ketju ja tietotaidon välittyminen polvelta seuraavalle on ollut onni ja menestyksen salaisuus. Arktinen ulottuvuus vaatii kekseliäisyyttä, periksiantamattomuutta ja nöyryyttä. Vanhemmilta saaduin opein jokainen sukupolvi on rakentanut tietä tulevaan. Nyt sukupolvien mittaista perintöä vaalii jo suvun kuudes sukupolvi, seitsemännen kasvaessa hyvää vauhtia kiinni Lignell & Piispasen arvoihin – periksiantamattomaan käsityötaitoon ja arktisen luonnon syvään kunnioittamiseen.