LIGNELL & PIISPANEN

MAAILMAN VANHIN SAVOLAINEN PERHEYRITYS

Perheemme on iso. Siihen kuuluu koko tehtaan porukka ja uskolliset juomiemme ystävät. Tämä perheys on pitänyt meidät yhdessä jo lähes 170 vuotta. Ja kuten jokaisella perheellä on omat outoutensa, myös meille on kasvanut aivan oma tapa valmistaa juomia. Yhdistelemme ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnytämme odottamattomia makuelämyksiä. Ja nostamme ystävien kanssa yhdessä maljan menneille, tulevaisuuden haaveille ja käsillä oleville hetkille. Sillä elämä on parasta jaettuna.

LIGNELL & PIISPANEN

VASTUULLISESTI LÄHES 170 VUODEN KÄSITYÖTAIDOLLA

Lignell & Piispanen on vuonna 1852 perustettu alkoholitalo ja Suomen kolmanneksi vanhin edelleen toimiva ja saman suvun omistuksessa oleva perheyritys. Menestyksemme perustuu kuuden sukupolven käsityötaitoon, pohjolan luonnon tuntemukseen, 100 % läpinäkyvyyteen ja kestävän kehityksen periaatteiden kunnioittamiseen. Pohjolan luonto ja sen marjat ja yrtit sekä peltojen viljat ovat meille uskomaton lahja ja inspiraation lähde. Täältä lähialueiden metsistä ja pelloilta ovat peräisin käyttämämme raaka-aineet, joista jalostamme makuelämyksiä tuotteidemme ystäville.

LIGNELL&PIISPANEN

AINUTLAATUISIA MAKUELÄMYKSIÄ

Lähes 170 vuotta pitkä historiamme on hionut paljon pois turhaa ja opettanut keskittymään olennaiseen – peittämättömiin makuihin joissa voi maistaa alkuperän. Tätä samaa ajatusta toteutamme myös maahantuomissamme alkoholeissa. Aitous ja ainutlaatuisuus ovat vastuullisen tuotantotavan ja laadukkaan maun lisäksi niiden keskeisiä valintakriteereitä.

HARRI NYLUND, KEHITYSJOHTAJA

MITEN KAIKKI ALKOI?
TAPAA ISO-ISO-ISO-ISOISÄNI

KUINKA KAIKKI ALKOI

KUNINKAALLISESTA TISLAAMOSTA PERHEYRITYKSEKSI

Vuonna 1852 Ranskassa presidentti Louis-Napoleon Bonaparte julisti uuden perustuslain, Englannissa juuri valmistunut Westminsterin palatsi avasi ovensa ja Venäjällä Leo Tolstoi julkaisi ensimmäisen novellinsa. Meille erityisen tärkeäksi vuoden 1852 tekee Gustav Raninin päätös perustaa perheyrityksemme Kuopioon ja ostaa Ruotsin kuninkaan Gustav III:n vanha kruununtislaamo. Gustav Ranin käynnisti myös tuolloin laadukkaiden viskien ja konjakkien maahantuonnin. Vanhimmat edelleen myynnissä olevat tuotteemme ovat Savon Wiinaa vuodelta 1869, Hienoa Cognac vuodelta 1872 ja Mesimarjalikööri vuodelta 1882.

PUHTAITA MAKUELÄMYKSIÄ

LIIKEIDEAMME ON YKSINKERTAINEN: METSÄSTÄ LASIIN

Vuosisatojen saatossa moni asia on kehittynyt ja jokainen sukupolvi on tuonut oman lisänsä osaamiseemme. Yksi asia kuitenkin on pysynyt muuttumattomana, toimintamme ydin tarjota puhtaita makuelämyksiä metsästä lasiin. Meille tämä tarkoittaa arktisen luonnon kunnioittamista, sen herkkien raaka-aineiden taitavaa käsityöosaamista, sekä vastuullisuutta ja eettisyytta läpi kaiken toimitamme. Pyrimme jokainen päivä yhä parempaan lopputulokseen; makuihin joissa maistuu pohjolan ainutlaatuiset neljä vuodenaikaa.

KÄSITYÖLÄISTAITOA VUODESTA 1852

MENESTYKSEN SALAISUUS

Meille sukupolvien ketju ja tietotaidon välittyminen polvelta seuraavalle on ollut onni ja menestyksen salaisuus. Arktinen ulottuvuus vaatii kekseliäisyyttä, periksiantamattomuutta ja nöyryyttä. Vanhemmilta saaduin opein jokainen sukupolvi on rakentanut tietä tulevaan. Nyt sukupolvien mittaista perintöä vaalii jo suvun kuudes sukupolvi, seitsemännen kasvaessa hyvää vauhtia kiinni Lignell & Piispasen arvoihin – periksiantamattomaan käsityötaitoon ja arktisen luonnon syvään kunnioittamiseen.

SIVUSTO ON TARKOITETTU
18 VUOTTA TÄYTTÄNEILLE.
OLETKO TÄYSI-IKÄINEN?

KÄYTTÄMÄLLÄ SIVUSTOAMME HYVÄKSYT EVÄSTE- JA KÄYTTÖEHTOMME