Juhlavuoden kunniaksi kaksi Loimu uutuusmakua ja Kuopiosta Suomen glögi­pääkaupunki

170-vuotisjuhlavuotta viettävä Lignell & Piispanen tuo tänä vuonna Loimu 2022 Vuosikertaglögin lisäksi markkinoille alkoholittoman Loimu Premium Glögin. Samalla Lignell & Piispanen haluaa nostaa Kuopion Suomen glögipääkaupungiksi. ”Olemme valmistaneet joulukauteen sopivia juomia Kuopiossa koko historiamme ajan, Loimuakin jo vuodesta 2008. Meillä on vahva osaaminen glögin valmistamisesta ja koemme, että voimme sanoa Kuopion olevan Suomen glögipääkaupunki”, toteaa Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen.

”Olemme viime vuosina panostaneet merkittävästi glögeihin ja vastanneet vallitseviin kuluttajatrendeihin ja valikoimastamme löytyy nyt 7 eri makuvarianttia, kaksi alkoholitonta, kaksi matala-alkoholista ja kolme väkevää viiniglögiä. Näistä yksi on valkoviinipohjainen. Tunnetuin Loimuista on Loimu Vuosikertaglögi, jonka tämän vuoden maku lakka-omena joulumausteineen, sekä pullon upea metsän vihreä ulkoasu kultaisine koristeineen viestivät juhlavuodestamme ja metsästä lasiin-filosofiastamme”, kertoo Räikkönen. ”Loimu Vuosikertaglögi on jo usean vuoden ajan ollut Alkon myydyin premium-glögi ja sille on toivottu myös alkoholitonta sisartuotetta. Juhlavuoden kunniaksi toteutimme tämän toiveen, ja päivittäistavarakauppoihin sekä vientiin tulee tänä vuonna myyntiin kultaiseen Loimu pulloon pakattu, alkoholiton, mustikkainen ja joulumausteinen Loimu Premium Glögi”, Räikkönen jatkaa.

Suomen glögipääkaupungiksi Kuopion julistava Lignell & Piispanen ei kuitenkaan tyydy asemaan pelkästään kotimaisena glögitalona, vaan panostaa vahvasti vientiin. Loimun suurimmat kansainväliset markkinat ovat saksankielisessä Euroopassa ja Baltiassa. Uusia markkinoita on avautunut myös Aasiaan, Belgiaan, Iso-Britanniaan ja Ranskaan. Glögien vienti kasvaa vuosi vuodelta ja muodostaa kolmanneksen glögien myynnistä. Tavoitteena on tuplata glögien vienti 2025 mennessä.” Vaikka saksankielinen Eurooppa onkin Glühwein-aluetta, arvostetaan siellä kovasti laadukkaita Premium glögejä, pohjoismaisia luonnon raaka-aineita ja suomalaista muotoilua”, Räikkönen hymyilee.

Loimu 2022 Vuosikertaglögi tulee Alkon valikoimaan 29.9. alkaen. Alkoholiton Loimu Premium Glögi päivittäistavarakaupoissa syys-lokakuussa, kauppojen valikoimasta riippuen.

LISÄTIEDOT:
Kirsi Räikkönen, puh. 040 7700 804 kirsi.raikkonen@lignellpiispanen.fi
Median kuva ja näytepyynnöt: marja@lignellpiispanen.fi

170-vuotta metsästä lasiin. Vuonna 1852 perustettu alkoholitalo Lignell & Piispanen viettää tänä vuonna 170-vuotisjuhlavuotta. Olemme Suomen toiseksi vanhin yhä saman suvun omistuksessa oleva perheyritys. Valmistamme Kuopiossa juomia ”metsästä lasiin” -filosofiaa kunnioittaen. Pitkä historiamme on opettanut keskittymään olennaiseen –ainutlaatuisiin makuihin, joissa voi maistaa alkuperän. Tunnetuimpia tuotteitamme ovat mm. Loimu, Gustav Tillivodka, Gustav Metsä Gin, Marskin Ryyppy ja Mesimarja- ja Lakkaliköörit.