Joulun juhlajuomat

Glögit kuuluvat vahvasti suomalaisten jouluun. Lignell & Piispasen glögeissä maistuvat aidot marjat sekä perinteiset joulumausteet. Rakastettu kotimainen Loimu glögi on saatavilla sekä punaviinipohjaisena Loimu Vuosikertaglöginä että valkoisena Loimu Väkevä Valkoviiniglöginä. Glögivalikoimaa täydentävät punaviinipohjainen Lumoava Mustikkaglögi ja päivttäistavarakaupan alkoholittomat ja matala-alkoholiset Loimu glögit sekä uusi alkoholiton Loimu Premium glögi. Lämmitä glögit noin 60 asteiseksi, älä keitä. Kokeile glögejä rohkeasti myös cocktaileihin, alkumaljoihin kuohuvan seuraksi tai jälkiruokien maustamiseen. Vinkkejä cocktaileihin löydät reseptit osiosta. Kokeile esim.

GLÖGI SOUR

5 cl Loimu Vuosikerta Glögi, Loimu Valkoviiniglögi tai alkoholiton Loimu Premium glögi
1/2 sitruunan mehu
1 cl sokerisiirappi
2–3 baarilusikallista omena-kaneli marmeladia
Kananmunan valkuainen

Mittaa kaikki ainekset shakeriin, ravista. Lisää shakeriin jäät, ravista uudelleen ja siivilöi jäillä täytettyyn lasiin.

Joulupöytään snapsiksi esimerkiksi kalojen kanssa sopivat erinomaisesti klassikko Marskin Ryyppy tai Tillivodka. Snapsit nautitaan hyvin jäähdytettynä. Tillivodka sopii erinomaisesti myös kalan graavaukseen.

Likööreistämme löytyy niin rakastettuja klassikoita kuin myös liköörien uutta tyylisuuntaa edustavia liköörejä, jotka molemmat sopivat sekä joulupöytään että lahjaksi. Esimerkiksi yhä edelleen 1800-luvun lopun alkuperäisellä reseptillä valmistettu täyteläinen ja aromikas mesimarjalikööri on todellinen klassikko! Lignell´s Cafe-Cognac taas on maultaan keskitäyteläinen, mokkainen ja konjakkimainen ja se sopii erinomaisesti kahvin ja jälkiruokien seuraksi. Uusista likööreistämme mainittakoon Crafted liköörit; kylmäuutettu Cold Brew kahvilikööri, omenainen kausimaku Apple x Vanilla, unohtamatta vegaaneillekin sopivaa, kaurasta valmistettua Pople Oat Cranberry & Salted Caramel likööriä. Digestiiviksi erinomainen vaihtoehto on syksyn 2022 uutuus Lingoncello. Kokeile liköörejä juustojen ja suklaan seurana sekä jälkiruoissa. Nämä kaikki sopivat niin aveciksi kuin käytettäväksi cocktaileissa ja kuumissa juomissa kuten:

CRAFTED TOTI

2 cl Crafted Apple x Vanilla likööriä
2 cl Tummaa rommia
Hunajaa & sitruunaa
Kuumaa vettä

Suosi jälkiruokien kanssa kotimaista! Väkevistä viineistä suosittelemme juhlapöytään jälkiruokien ja juustojen seuraksi kotimaista, runsaan lakkaista, perinteisen makeaa ja pehmeän täyteläistä Lakka Väkevä Viiniä tai ainutlaatuisesta mesimarjasta makunsa saavaa Kuopio viiniä.

Konjakki on suomalaisittain tunnetuin kahvin avec-juoma illallisen päätteeksi ja arvostettu lahja juhlapäivänä tai jouluna. Konjakki sopii myös hyvin juomasekoituksiin ja näin joulun aikaan esimerkiksi vaaleaan glögiin tai klassiseen totiin. Lignell & Piispanen on Suomen vanhimpia konjakin maahantuojia ja sen vanhin edelleen myynnissä oleva konjakkituotemerkki on Hienoa Cognac vuodelta 1872.

Tuotteiden myymäläsaatavuus kannattaa varmistaa Alkon verkkosivujen kautta ja tarvittaessa tuotteet voi tilata lähimpään myymälään Alkon verkkokaupan kautta.