Joulun juhlajuomat

Glögit kuuluvat vahvasti suomalaisten jouluun. Lignell & Piispasen glögeissä maistuvat aidot marja sekä perinteiset joulumausteet. Rakastettu kotimainen Loimu glögi on saatavilla sekä punaviinipohjaisena Loimu Vuosikertaglöginä että valkoisena Loimu Väkevä Valkoviiniglöginä. Glögivalikoimaa täydentävät punaviinipohjainen Lumoava Mustikkaglögi ja päivttäistavarakaupan miedot Loimu glögit sekä uusi alkoholiton Loimu glögi. Lämmitä glögit noin 60 asteiseksi, älä keitä. Kokeile glögejä rohkeasti myös cocktaileihin, alkumaljoihin kuohuvan seuraksi tai jälkiruokien maustamiseen. Vinkkejä cocktaileihin löydät reseptit osiosta.

Konjakki on suomalaisittain tunnetuin kahvin avec-juoma illallisen päätteeksi ja arvostettu lahja juhlapäivänä tai jouluna. Konjakki sopii myös hyvin juomasekoituksiin ja näin joulun aikaan esimerkiksi vaaleaan glögiin tai klassiseen totiin. Lignell & Piispanen on Suomen vanhimpia konjakin maahantuojia ja sen vanhin edelleen myynnissä oleva konjakkituotemerkki on Hienoa Cognac vuodelta 1872.

Likööreistämme löytyy niin rakastettuja klassikoita kuin myös liköörien uutta tyylisuuntaa edustavia liköörejä, jotka molemmat sopivat sekä joulupöytään että lahjaksi. Esimerkiksi yhä edelleen 1800-luvun lopun alkuperäisellä reseptillä valmistettu täyteläinen ja aromikas mesimarjalikööri on todellinen klassikko! Lignell´s Cafe-Cognac taas on maultaan keskitäyteläinen, mokkainen ja konjakkimainen ja se sopii erinomaisesti kahvin ja jälkiruokien seuraksi. Uusita likööreistämme mainittakoon Crafted liköörit; kylmäuutettu Cold Brew kahvilikööri, omenainen Apple & Spices sekä appelsiininen, pehmeä Orange Punch unohtamatta vegaaneillekin sopivaa, kaurasta valmistettua Pople Oat Cranberry & Salted Caramel likööriä. Nämä kaikki sopivat niin aveciksi kuin käytettäväksi cocktaileissa. Kokeile liköörejä myös juustojen ja suklaan seurana sekä jälkiruoissa.

Suosi jälkiruokien kanssa kotimaista! Väkevistä viineistä suosittelemme juhlapöytään jälkiruokien ja juustojen seuraksi kotimaista, runsaan lakkaista, perinteisen makeaa ja pehmeän täyteläistä Lakka Väkevä Viiniä tai ainutlaatuisesta mesimarjasta makunsa saavaa Kuopio viiniä.

Tuotteiden myymäläsaatavuus kannattaa varmistaa Alkon verkkosivujen kautta ja tarvittaessa tuotteet voi tilata lähimpään myymälään Alkon verkkokaupan kautta.