Lämmin kesä ja euroviisuhuuma vauhdittivat likööristä 170-vuotiaalle yritykselle kaikkien aikojen menestyneimmän kesätuotteen

Suomessa poikkeuksellinen euroviisuhuuma ja vallallaan olevat kuluttajatrendit vauhdittivat Alkolle ja laivoille lanseeratusta Pople Summer Sour kesälikööristä Lignell & Piispaselle kaikkien aikojen menestyneimmän kesätuotteen. ”Emme osanneet ennakoida tällaista menestystuotetta! Jo ensimmäisen kuukauden aikana koko kesälle arvioidut määrät olivat myyty loppuun”, iloitsee Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen. Parhaillaan kesän kysyntä on kovimmillaan ja tuotantoa on järjestelty useaan kertaan, että täydennykset on saatu lähtemään myymälöihin, laivoille ja tapahtumiin.

Mikä tuotteesta sitten teki ”kesähitin”? ”Moni asia tämän tuotteen kohdalla meni nappiin; poikkeavan vihreä väri ja hyvä maku, vallallaan olevat kuluttajatrendit, kuten näyttävät ja helpot matala-alkoholiset drinkit sekä kuluttajien kasvava kiinnostus cocktailien valmistamiseen kotona osuivat suoraan tähän lanseerattuun juomaan”, kertoo Kirsi Räikkönen.

Lignell & Piispasella on valmistettu juomia Kuopiossa jo yli 170-vuotta. Parhaillaan tuotekehityksessä on kääritty hihat kesään 2024, ja uusia kesätuotteita kehitellään tämän kesän menestyksestä iloiten. Samalla kun kesä on kuumimmillaan, Kuopiossa valmistaudutaan joulusesonkiin, uusi vuosikerta Loimu on pian jo tuotannossa. Vuosikerta glögin maku ja pakkaus pysyy vielä visusti salaisuutena yrityksen sisällä.

170-vuotta metsästä lasiin. Vuonna 1852 perustettu alkoholitalo Lignell & Piispanen viettää tänä vuonna 170-vuotisjuhlavuotta. Olemme Suomen toiseksi vanhin yhä saman suvun omistuksessa oleva perheyritys. Valmistamme Kuopiossa juomia ”metsästä lasiin” -filosofiaa kunnioittaen. Pitkä historiamme on opettanut keskittymään olennaiseen –ainutlaatuisiin makuihin, joissa voi maistaa alkuperän. Tunnetuimpia tuotteitamme ovat mm. Loimu, Gustav Tillivodka, Gustav Metsä Gin, Marskin Ryyppy ja Mesimarja- ja Lakkaliköörit.