Kansainvälinen IWSC palkitsi Lignell & Piispasen juomia

IWSC raati on jälleen palkinnut maailman parhaat alkoholijuomat. Kuopiolaiselle perheyritykselle menestys kansainvälisissä kilpailuissa on tärkeää. Se asettaa alkoholijuomille kansainvälisen laatutason ja antaa uutta intoa kehittää tuotteita ja toimintaa kuluttajalähtöisesti.

Lignell & Piispasella on jälleen aihetta iloon. Toimitusjohtaja Kirsi Räikkösellä on tuoreet tulokset kansainvälisen IWSC (International Wine & Spirit Competition) kilpailun tuloksista. IWSC, on kilpailu, joka on jo puolen vuosisadan ajan arvioinut ja palkinnut maailman parhaat alkoholijuomat. ”IWSC on maailmalla erittäin arvostettu kilpailu, jonka tuloksia seurataan alalla tiiviisti. Se asettaa alkoholijuomille kansainvälisen laatutason”, Räikkönen toteaa.

”Yrityksemme Metsästä lasiin -filosofia puhuttelee ja kiinnostaa laajasti myös vientimarkkinoilla. Suomalainen ammattitaito yhdistettynä puhtaisiin, laadukkaisiin luonnosta saataviin raaka-aineisiin nousee korkeaan arvostukseen. Haastavasta materiaali- ja raaka-ainesaatavuudesta huolimatta olemme viime vuoden aikana onnistuneet kasvattamaan myyntiämme vientimarkkinoilla, kuten esim. Saksa ja Sveitsi, Iso-Britannia ja Baltia sekä vahvistamaan jalansijaamme myös esim. Ruotsissa ja Australiassa. Menestyminen kansainvälisissä kilpailuissa antaa uutta intoa kehittää kuluttajalähtöisesti toimintaamme ja tuotteitamme.”, Räikkönen kertoo. Yli 170-vuotiaan perheyrityksen tavoitteena onkin kasvattaa vientiä niin, että yhä suurempi osuus liikevaihdosta tulee viennistä ja että vienti kattaa kaikki mantereet.

Tänäkin vuonna kilpailussa Lignell & Piispasen tuotteista parhaiten pärjäsi Gustav Tilli Vodka nappaamalla hopeaa. Räikkösen mukaan metsästä saatavien raaka-aineiden lisäksi myös tillissä on sopiva ripaus eksotiikkaa, joka kiinnostaa Meksikoa myöten. ”Gustav Tilli Vodkan ohella menestystä tuli myös muille Gustav Vodka -tuotteille sekä Lingoncello ja Loimu Glüh Gin likööreille”, Räikkönen iloitsee. ”Uskon, että näillä tuloksilla saamme jälleen avattua keskusteluja uusien jakelijoiden kanssa ja vahvistettua kiinnostusta myös nykyisillä markkinoilla”, Räikkönen toteaa.

IWSC palkitut tuotteet:
Gustav Tilli Vodka Award Spirit Silver 2023
Gustav Arctic Vodka Award Spirit Silver 2023
Gustav Blueberry Vodka Award Spirit Silver 2023
Lingoncello Award Spirit Silver 2023
Gustav Metsä Gin Award Spirit Silver 2023
Loimu Glüh Gin Award Spirit Bronze 2023

Lisätiedot: Kirsi Räikkönen, toimitusjohtaja, kirsi.raikkonen@lignellpiispanen.fi puh. 040 7700 804
Kuvapyynnöt: Mari Haaksluoto, markkinointipäällikkö, mari.haaksluoto@lignellpiispanen.fi puh. 050 361 1737

170-vuotta metsästä lasiin. Vuonna 1852 perustettu alkoholitalo Lignell & Piispanen viettää tänä vuonna 170-vuotisjuhlavuotta. Olemme Suomen kolmanneksi vanhin yhä saman suvun omistuksessa oleva perheyritys. Valmistamme Kuopiossa juomia ”metsästä lasiin” -filosofiaa kunnioittaen. Pitkä historiamme on opettanut keskittymään olennaiseen –ainutlaatuisiin makuihin, joissa voi maistaa alkuperän. Tunnetuimpia tuotteitamme ovat mm. Loimu, Gustav Tillivodka, Gustav Metsä Gin, Marskin Ryyppy ja Mesimarja- ja Lakkaliköörit.