Loimu 2021 vuosi­kerta­glögi on kunnian­osoitus puutarhan punaisille marjoille ja suomalaisille joulu­perinteille

”Olemme valmistaneet Loimu vuosikertaglögiä jo vuodesta 2008. Seuraamme jatkuvasti kuluttajatrendejä ja sitä millaisiin käyttötilanteisiin erilaisia juomia ja makuja kaivataan. Tänä vuonna tuomme syys- ja talvisesonkiin kolme uutuutta, joissa nämä asiat on huomioitu” kertoo Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen. ”Näistä odotetuin on varmasti Loimu 2021 Vuosikertaglögi, jonka maku ja pullon väri ja kuviointi vaihtuvat vuosittain. Tämän vuoden Loimun maku on kunnianosoitus suomalaisten kotipihoilla kasvaville marjoille. Siinä on aavistus ajan henkeen sopivaa kotoilua”, Räikkönen hymyilee.

Vuoden 2021 Loimu vuosikertaglögin inspiraationa ovat toimineet kotipihojen ja puutarhojen punaiset marjat; punaiset viinimarjat ja puutarhavadelmat. Glögin täyteläisen marjaisaa makua täydentävät perinteiset joulumausteet neilikka, kaneli, kardemumma ja aavistus inkivääriä. Syvän tummansinisen pullon kauniin revontuli-kuvioinnin on suunnitellut muotoilija Jaani Vaahtera. ”Viime vuoden tapaan osa vuoden Loimu-pulloista on ainutlaatuisia, sillä niiden tuotannossa on hyödynnetty päälle maalaamalla aiempien vuosien käyttämättömiä, maalausviallisia pulloja. Kierrätyksen avulla voidaan vähentää valmistuksesta aiheutuvia päästöjä” Räikkönen kertoo.

Loimu Vuosikertaglögistä on ollut jo vuosien ajan Suomen myydyin premium glögi. Se on vakiinnuttanut asemansa myös Keski-Euroopassa, erityisesti saksankielisillä alueilla. ”Myös tämä vuosi näyttää Loimun viennin osalta erittäin hyvälle ja olemme saaneet avattua myös uusia markkinoita. Tänä talvena Loimua myydään päämarkkinoiden Saksan ja Sveitsin lisäksi mm. myös Belgiassa ja Ranskassa”, Räikkönen iloitsee.

Pehmeän täyteläinen, mehevän marjainen glögi on tarkoitettu nautittavaksi 60 asteiseksi lämmitettynä. Se sopii erinomaisesti myös talvisten cocktail-juomien ainesosaksi. Loimu 2021 Vuosikertaglögi tulee myyntiin Alkon valikoimaan 27.9.2021 alkaen. Lisäksi glögiä saa laivoilta ja lentokentältä.

ALKOHOLITON LOIMU GLÖGI

Lignell & Piispasen Loimu-glögien perhettä täydentää tänä vuonna alkoholiton Loimu Glögi, joka tulee myyntiin lokakuussa. ”Alkoholittomasta glögistä on tullut meille runsaasti kyselyjä ja halusimme tarttua kuluttajien ja yhteistyökumppaneidemme toiveisiin. Alkoholiton Loimu Glögi saa mietojen glögien tapaan makunsa mustikasta, vadelmasta ja perinteisistä joulumausteista”, Räikkönen kertoo. Alkoholiton Loimu Glögi ei kuitenkaan ole ensimmäinen lähes 170-vuotiaan perheyrityksen alkoholittomista juomista. ”Olemme aikoinaan valmistaneet Kuopiossa myös virvoitusjuomia”, Räikkönen naurahtaa.

Loimu 2021 Vuosikertaglögin ja alkoholittoman Loimu Glögin lisäksi Lignell & Piispasen glögivalikoimaan kuuluvat Alkon kautta myynnissä olevat, mesimarjainen ja hennon kuusenkerkkäinen Loimu Väkevä Valkoviiniglögi ja punaviinipohjainen, mustikkahilloinen Lumoava Mustikka glögi. Päivittäistavarakaupoissa myynnissä taas ovat käymisteitse rypäleistä valmistetut mieto Loimu Glögi 5% ja kylmänä nautittavaksi tarkoitettu, hiilihapotettu Loimu glögijuoma 5%. Miedommat glögit tulevat myyntiin hyvin varusteltuihin päivittäistavarakauppoihin viimeistään lokakuussa. Mietoja glögejä saa myös Kuopiosta Lignell & Piispasen tehtaanmyymälästä.

LÄMPIMÄN MAUSTEINEN CRAFTED ORANGE PUNCH LIKÖÖRI

Glögien ohella Lignell & Piispanen tuo syys- ja talvikauden valikoimaan Crafted Orange Punch -liköörin. Se saa pehmeän, lämpimän mausteisen makunsa Karibian vaaleassa rommissa uutetusta appelsiinista ja kanelista. Makua täydentävät karamelli ja aavistus kaakaota. Crafted Orange Punch sopii nautittavaksi viileänä tai lämpimänä sellaisenaan, mutta se sopii erinomaisesti myös juomasekoituksiin. ”Kun likööriin sekoittaa hieman kuumaa vettä, saa viileneviin syysiltoihin herkullisen rommitotimaisen juoman”, vinkkaa Räikkönen. Crafted Orage Punch on saatavilla Alkon myymälöistä ja verkkokaupasta 27.9.2021 alkaen.

Lisätiedot:
Kirsi Räikkönen, Toimitusjohtaja
Puh. 040 7700 804
kirsi.raikkonen@lignellpiispanen.fi

Kuva- ja materiaalipyynnöt:
Marja Pylkkänen
040 746 9226
marja@lignellpiispanen.fi

Lignell & Piispanen on vuonna 1852 perustettu alkoholitalo ja Suomen kolmanneksi vanhin edelleen toimiva ja saman suvun omistuksessa oleva perheyritys. Kansainvälisesti palkitun yrityksen menestys perustuu kuuden sukupolven käsityötaitoon, raaka-aineiden tuntemukseen, 100% läpinäkyvyyteen ja välittämiseen sekä kestävän kehityksen periaatteiden kunnioittamiseen.