Pikkujoulukausi on hiljalleen käynnistynyt. Pikkujouluihin kuuluu perinteisesti glögi, mutta jos haluat viedä pikkujoulutarjoilut astetta pidemmälle, kokeile näitä helppoja cocktaileja ja kannujuomaa, jotka Antti Talvinen Pannuhuone Gust. Raninilta suunnitteli ilahduttamaan pikkujouluvieraita. Cocktaileiden valmistus onnistuu helposti myös kotibaarissa. Glögin ja cocktaileiden seuraksi sopivat erinomaisesti erilaiset juustotarjottimet ja sormisyötävät, joista tässä myös muutama esimerkki Loimu-kampanjassa mukana olleilta yhteistyökumppaneiltamme. Artikkelin pääkuva ja sen upea juustolautanen ovat Anniinan käsialaa. Anniinan löydät instagramista @anniinasusan.

L&T (LOIMU TONIC)

8 cl Loimu 2020 Vuosikertaglögiä
tonicia

Laita lasiin jäitä, lisää Loimu ja tonic, sekoita ja koristele karpaloilla.

LOIMU SPRITZER

4 cl Loimu 2020 Vuosikertaglögiä
2 cl Gustav karpalolikööriä
soodaa
kuivaa kuohuviiniä

Lisää lasiin Loimu ja karpalolikööri, pidennä soodalla ja kuivalla kuohuviinillä. Koristele lasi karpaloilla ja inkiväärin siivulla.

LOIMU SMASH

4 cl Loimu 2020 Vuosikertaglögiä
karpaloita
inkivääriä
sitruunan mehua
sokerisiirappia

Murskaa shakerissa/kannellisessa lasipurkissa karpalot ja inkivääri ja lisää joukkoon sitruuna, sokeriliemi ja Loimu. Ravista huolella ja siivilöi juoma jäillä täytettyyn lasiin. Koristele juoma karpaloilla ja appelsiinin kuorella.

APPLE & CINNAMON TODDY

4 cl Kova Tee
2 cl kanelisiirappia
1 cl limemehua
4 cl cloudy omenamehua
kuumaa vettä

Mittaa ainekset lasiin, lisää lämmin vesi ja sekoita. Koristele juoma kanelilla ja kuivatulla omenalla.

Kanelisiirapin (4-8 annosta) teko-ohje:

2 kanelitankoa
1 dl vettä
1 dl sokeria

Murskaa kanelitangot kattilaan ja lisää muut ainesosat. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä ja siivilöi kanelitangot pois.

LUMOAVA BLUEBERRY PUNCH KANNUJUOMA

1 pullo Lumoava mustikkaglögiä
1 l karpalomehua
0,5 l sitruunalimonadia

Laita kannuun runsaasti jäitä tai iso jääpala jonka sisällä on esim mustikoita. Lisää boolin ainekset ja koristele limen ja appelsiinin siivuilla ja mustikoilla.

LUMOAVA BLUEBERRY PUNCH COCKTAIL

6 cl Lumoava mustikkaglögiä
4 cl karpalomehua
sitruunalimonadia

Rakenna cocktail noin 30 cl lasiin. Laita lasiin jäät, Lumoava ja karpalomehu, pidennä sitruunalimonadilla. Koristele juoma
limen ja appelsiinin siivuilla ja mustikoilla.

Pikkujoulujen juustotarjottimelle juustojen seuraksi sopivat hedelmät, patonki, piparkakut, pähkinät  ja suolakeksit. Kokeile glögin seurana myös pieniä voileipiä sekä erilaisia suolaisia piirakoita esim. poropiirakkaa. Kaunis kattaus viimeistelee pikkujoulujen tunnelman. Viimeisen kuvan upeat tarjoilut on rakentanut ja kuvan napannut Marjo Hietala, jonka Instagram tili löytyy nimellä @mmarj00

Muista myös Crafted Winter Apple reseptit ja viime vuoden pikkujoulureseptit!

Tuotteet ovat saatavilla Alkon myymälöistä. Tarkista tuotteen myymäläsaatavuus Alkon kotisivuilta. Tarvittaessa tuotteen voi tilata lähimpään Alkon myymälään Alkon verkkokaupan kautta.

SIVUSTO ON TARKOITETTU
18 VUOTTA TÄYTTÄNEILLE.
OLETKO TÄYSI-IKÄINEN?

KÄYTTÄMÄLLÄ SIVUSTOAMME HYVÄKSYT EVÄSTE- JA KÄYTTÖEHTOMME