Kesän juhlakausi on aivan oven takana ja tämän kesän juhlapöytiä koristavat erilaiset boolit ja kannujuomat. Kun arvioidaan tarvittavaa boolin määrää, kannattaa miettiä myös sitä, tarjotaanko boolia tervetuliaismaljana vai onko sitä tarkoitus nauttia pitkin iltaa. Jos tarjoat boolin tervetuliaismaljana, varaa sitä 1,5-2 dl per henkilö. Jos boolia on tarkoitus nauttia koko ilta, tee hieman miedompi booli ja laske kulutus siten, että ensimmäisen tunnin aikana boolia menee kaksi lasillista ja siitä eteenpäin lasillinen tunnissa vierasta kohden.

FRUITY FOREST

1 plo Giniä
1 plo Pople Citrus Mango tai Pople Orange Mango
0,5 plo tuoretta sitruunamehua
1 ltr laadukasta omenamehua
2 ltr sitruunalimpparia
Koristeluun hedelmiä.

Sekoita ainekset booliksi tai kannujuomana nautittavaksi. Pullon koko ohjeessa on 500 ml. Lisää tarjoiluastiaan runsaasti jäitä ja koristele juoma hedelmäpaloilla. Jos teet jäät vesijohtovedestä, ne laimentavat boolia sulaessaan. Jäät voi tehdä myös mehusta ja jääpaloja voi koristella esim. marjoilla. Booliohje on noin 5 litralle boolia.

Metsäistä ja hedelmäistä Fruity Forest boolia.

BLACKCURRANT PUNCH

1 plo Gustav Arctic Cassis Mustaherukkalikööri
1 plo (500 ml) Mustikkavodka
1,5 l soodavesi
Koristeluun sitrushedelmiä ja mintun lehtiä.

Perinteinen mustaherukkalikööri sai tässä boolissa seurakseen mustikkavodkan. Tummat marjat täydentävät mukavasti toisiaan ja booliin raikkautta tuo soodavesi.

Sekoita boolin ainekset keskenään. Pullon koko ohjeessa on 500 ml. Soodaveden osalta hyvä nyrkkisääntö on se, että kannattaa käyttää kunnolla kuplivaa soodavettä (vichyä). Vaikka niissä muana onkin hieman suolaa, ne pitävät boolin pidempään ryhdikkäämpänä kuin laimeammat kivennäisvedet. Lisää booliastiaan runsaasti jäitä ja koristele juoma sitrushedelmien paloilla ja mintun lehdillä. Jos teet jäät vesijohtovedestä, ne laimentavat boolia sulaessaan. Jäät voi tehdä myös mehusta ja jääpaloja voi koristella esim. marjoilla. Booliohje on noin 2,5 litralle boolia.

Nautinnollisia ja maistuvia juhlahetkiä!

Julkaistu alunperin kesällä 2019, päivitetty toukokuussa 2021.

KATSO MYÖS OHJEET KANNUJUOMIIN >>

Cassis likööri saa tässä boolissa seurakseen mustikkavodkan.