Ensi vuonna 170 juhlavuottaan viettävä Lignell & Piispanen laajentaa toimintaansa matkailu- ja ravintola-alalle avaamalla Kuopion Bellanrantaan vierailukeskuksen. Tavoitteemme olla Kuopion vetovoimaisimpien vierailukohteiden joukossa muutaman vuoden sisällä on kova, mutta niinhän tavoitteiden pitää ollakin, toteaa Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen. ”Puijo, Kuopion tori, Väinölänniemi ja Lignell & Piispasen vierailukeskus, sitä tavoitellaan.”

Idea vierailukeskuksen perustamisesta on pyörinyt ilmassa jo vuosia, mutta korona-aikana siihen ehdittiin tarttua. Mukana suunnittelussa on ollut myös Savonia Ammattikorkeakoulu, joka on tehnyt projektissa tilasuunnittelua. ”Lignell & Piispanen tunnetaan pitkästä historiasta, metsästä lasiin -filosofiastamme ja laadukkaista raaka-aineista ja tuotteista. Nämä raaka-aineet ja suomalainen metsä tulevat olemaan vahvasti keskiössä vierailukeskuksessamme, jonka kantava ajatus on tarjota sekä kotimaisille että ulkomaisille vieraille ja yritysasiakkaille elämyksiä kaikille aisteille. Unohtamatta tietysti aitoja tarinoita, joista voimme ammentaa ja kaikkea historiallista esineistöä, jota meiltä löytyy”, Räikkönen kertoo. ”Historiastamme ja alkoholin valmistuksesta kertovien tehdaskierrosten lisäksi tarjoamme vierailijoille myös kauden mukaisia tastingeja.”

Vierailukeskuksessa esillä on Lignell & Piispasen 170-vuotista historiaa.

Kuopio on yksi merkittävimmistä matkailukaupungeista Suomessa ja vuonna 2019 Kuopiossa yöpyi noin puoli miljoonaa vierailijaa. ”Nämä matkailijat haluamme vierailemaan myös Bellanrantaan ja Lignell & Piispasen Vierailukeskukseen, Räikkönen hymyilee ja jatkaa ”tästä viikosta alkaen Bellanrannan alueelle pääsee helposti myös Kuopion keskustasta Hop-On Hop-Off -busseilla ja laivalla.” Bellanrannan alueella toimivat myös muun muassa Iso-Kallan ja RPS:n pienpanimot, upea Ravintola & Spa keskittymä Kuopion Saana sekä Bellanpuiston minigolf ja padel.

Vierailukeskus sijaitsee Lignell & Piispasen tehtaan yhteydessä Kuopion Bellanrannassa, osoitteessa Siikaranta 20. Vierailukeskuksen lisäksi vierailijoita palvelevat myös Tehtaanmyymälä Kauppahuone sekä Arctic Bar. Vierailukeskuksen aukiolotiedot löytyvät osoitteesta www.lignellpiispanen.com/vierailukeskus

Lisätiedot:
Kirsi Räikkönen, toimitusjohtaja
kirsi.raikkonen@lignellpiispanen.fi
puh. 040 7700 804

 

Tastingissa maistelussa kattaus kauden teemaan sopivia juomia.

SIVUSTO ON TARKOITETTU
18 VUOTTA TÄYTTÄNEILLE.
OLETKO TÄYSI-IKÄINEN?

KÄYTTÄMÄLLÄ SIVUSTOAMME HYVÄKSYT EVÄSTE- JA KÄYTTÖEHTOMME